53. МТФ "ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ" ПРИЛЕП, Македонија

11.06.2018

Вилијам ШЕКСПИР

КРАЛ ЛИР

Режија: Диего Де БРЕА
Комисија на 53-от Македонски Театарски Фестивал "Војдан Чернодрински" Прилеп, во состав: Мими ТАНЕВСКА-СРБИНОВСКА - претседател и членовите
Јасна НОВАКОВ и Драган СПАСОВ-ДАЦ на претставата КРАЛ ЛИР во изведба на
НУ Турски театар ги доделија следните награди:

- СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЗА СОВРЕМЕН АКТЕРСКИ ИЗРАЗ И ИНОВАТИВЕН ПРИСТАП КОН СВЕТСКАТА КЛАСИКА 

- НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА е доделена на Диего ДЕ БРЕА за претставата „КРАЛ ЛИР“ во изведба на НУ Турски театар – Скопје

- НАГРАДА ЗА МЛАДА АКТЕРКА е доделена на Ебру МУСЛИ за улогата на КОРДЕЛИЈА во претставата „КРАЛ ЛИР“ 

Фестивали