Светскиот ден на Театарот – 27ми март 2018

Светскиот ден на Театарот – 27ми март 2018Македонската порака по повод Светскиот ден на театарот, 27 март 2018Турската порака по повод Светскиот ден на театарот, 27 март 2018 од проф. др. Зехра ИпшироглуСветската порака по повод Светскиот ден на театарот, 27 март 2018

Прочитај повеќе

ЧИСТ И КОНЦИЗЕН СЦЕНСКИ РАКОПИС

ЧИСТ И КОНЦИЗЕН СЦЕНСКИ РАКОПИСЗанатски најстегнатата и лирски најзгусната трагедија „Крал Лир“ од Шекспир гостинот од Словенија Диего де Бреа на сцената на Турскиот театар ја поставува во една скратена и исто така згусната сценска приказна.

Прочитај повеќе