Tурски Tеатар: "Прометеј" на Eсхил: страст и силна актерска игра

Прво на кое наведува новата претставата на Турскиот театар - Скопје "Прометеј" од Есхил во режија на Дејан Пројковски е страста со која во реализација се сите учесници.

Прочитај повеќе

Таинствена алхемија која воспоставува нова театарска митологија

Националната установа Турски театар премиерно ќе ја изведе претставата „Прометеј“ од Есхил, во режија на Дејан Пројковски, на 26 април 2015 година (недела), со почеток во 20 часот. Претставата ќе биде изведена на сцената во Театар Комедија.

Прочитај повеќе