Порака за Светскиот ден на театарот – 27 март 2021

Оваа година, домашната порака за Светскиот ден на театарот ја напиша нашата актерка Сузан Акбелге, докажан креативец од ансаблот на Турскиот театар.

Прочитај повеќе

Театар во пандемија!

Во време кога предизвиците за менталното здравје се огромни, театарот е храна за душата.

Прочитај повеќе