Таинствена алхемија која воспоставува нова театарска митологија

Националната установа Турски театар премиерно ќе ја изведе претставата „Прометеј“ од Есхил, во режија на Дејан Пројковски, на 26 април 2015 година (недела), со почеток во 20 часот. Претставата ќе биде изведена на сцената во Театар Комедија.

Прочитај повеќе