ВОНДРЕДНО СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА

Ве известуваме дека поради новонастанатата ситуација и мерките кои ги презеде Владата за заштита од корона вирусот, сите претстави на НУ Турски театар во овој период се откажуваат.

Прочитај повеќе

НА ВИСТИНСКАТА СТРАНА НА ЖИВОТОТ

Ансамблот на Турскиот театар во Скопје на најубав можен начин на 15 јануари ја почна новата театарска година – со премиера на една од најубавите, тажна, но и поучна сказна „Девојчето со кибритчињата“ од Ханс Кристијан Андерсен во изведба на младата генерација актери во театарот.

Прочитај повеќе

„Девојчето со кибритчиња“ премиерно во Турски театар

Во Турски театар премиерно ќе биде изведена младинско-детската претстава „Девојчето со кибритчиња“ од Ханс Кристијан Андерсен во режија на Емине Халил чија идеја е да ги запознае најмладите со вистинската страна на животот.

Прочитај повеќе

Феноменот „пекол“ во „Зад затворени врати“ на Доко и Турски театар

Во Турски театар, в четврток на 3 октомври, во 20 часот, премиерно ќе биде изведена претставата „Зад затворени врати“ од Жан Пол Сартр во режија на Џабир Доко

Прочитај повеќе

ЧЕХОВ НА НАШЕТО ВРЕМЕ

ТРИ СЕСТРИ Режисерот Васил Христов повторно пријатно не изненадува со својот прочит на класикот Чехов, овој пат на сцената на Турскиот театар од Скопје. Тодор КУЗМАНОВ

Прочитај повеќе

Светскиот ден на Театарот – 27ми март 2018

Светскиот ден на Театарот – 27ми март 2018Македонската порака по повод Светскиот ден на театарот, 27 март 2018Турската порака по повод Светскиот ден на театарот, 27 март 2018 од проф. др. Зехра ИпшироглуСветската порака по повод Светскиот ден на театарот, 27 март 2018

Прочитај повеќе