ПОРАКА НА СНЕЖАНА КОНЕСКА РУСИ ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ТЕАТАРОТ

Глумците заминуваат...сире!....Тивко-бучно, тајно-јавно...случајно или намерно, ненадејно или правно, се откинуваат од магичниот театарски круг... исчезнуваат... остаруваат, па и „паметуваат“. А зошто да не? Учевме во најдобро училиште за смеа и солзи, радост и тага, среќа и мака, вистина и лага, добро и зло, љубов и омраза, за сѐ она што...

Прочитај повеќе

BiR MABET OLARAK TİYATRO

Ajoka Tiyatrosu’nun (1) sahnelediği, Sûfî (2) şair Abdullah Şah (3) üzerine bir oyun sonrasında, seyirciler arasından yaşlı bir adam büyük Sûfî’yi canlandıran oyuncuya yanaştı. Yaşlı adamın yanında genç bir oğlan da vardı. “Torunumun durumu çok kötü, bir okuyup üfler misin oğlum?”

Прочитај повеќе

ВОНДРЕДНО СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА

Ве известуваме дека поради новонастанатата ситуација и мерките кои ги презеде Владата за заштита од корона вирусот, сите претстави на НУ Турски театар во овој период се откажуваат.

Прочитај повеќе