НОВА ЕСТЕТИКА ВО ТУРСКИ ТЕАТАР СО ПРЕТСТАВАТА „ОТЕЛО“ НА ПРОЈКОВСКИ

НОВА ЕСТЕТИКА ВО ТУРСКИ ТЕАТАР СО ПРЕТСТАВАТА „ОТЕЛО“ НА ПРОЈКОВСКИ„Водна борба“ меѓу љубовта и злотоНајголемото зло и отров во човекот е мислата – порачува режисерот Дејан Пројковски со новиот проект „Отело“ од Шекспир, која од минатата недела е на репертоартот на Турски театар. Б. Н.http://www.vest.mk/

Прочитај повеќе

„ ОТЕЛО “ ЌЕ ВЕ ОСВОИ И ИСПОТИ

„ ОТЕЛО “ ЌЕ ВЕ ОСВОИ И ИСПОТИКон премиерата на камерната претстава „ Отело “ од Вилијам Шекспир во Турскиот театар од Скопје, во режија на Дејан ПројковскиСотир ТрајковНаше Театарче

Прочитај повеќе