ГОСТУВАЊА

 1965 година
ЧУДАК на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (**. 6.);
ЧУДАК и КОШТАНА, гостување во Коларовград, Разград, Трговиште, Русе, Силистра, Толбухин и Провадија, НР Бугарија (**.7)
 
1966 година
НАСИЛНИКОТ ОД ТОРОС на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (**. 6.);
НАЛАНИ и КОШТАНА, гостување во Крџали (4), Сливен, Асеновград, Пештера, Харманли, Пловдив, НР Бугарија (5-20.10)
 
1968 година
СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ  и НАЛАН, гостување во Истанбул, Измир, Бурса и Анкара, Р.Турција (14-19.05.)
 
1969 година
ЏУМБУШ на гостување во Сараево, Тузла и Мостар, Босна и Херцеговина (06.06);
 
1972 година
КОГА СВЕЌАТА ЌЕ ЗГАСНЕ гостување во Истанбул, Измир, Бурса и Анкара, Р.Турција (14-20.05.)
 
1974 година
ОТЕЛО на ТФ Класика на Југословенската Сцена, Лесковац, Србија, (06.10.);

1975 година
ОМЕР И МЕРИМА гостување во Истанбул, Анкара, Измир и Бурса, Р.Турција (15-24.11.)

1976 година
ДЕРВИШ И СМРТ на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (**. 6.);  
 
1977 година
ВООБРАЗЕН БОЛЕН на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (25. 6.);
 
1979 година
ХАСАНАГИНИЦА на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (11. 6.);
 
1980 година
ХАСАНАГИНИЦА гостување во АТЕЉЕ 212, Белград, Србија (14.01)    
УГУРСУЗ на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (08. 06.);
 
1981 година
ЗЛОСТОРСТВО И КАЗНА на МЕС,Сараево, Босна и Херцеговина (29.03);
ЗЛОСТОРСТВО И КАЗНА на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (11. 6.);
 
1982 година
МЕМЕТ на 27. Театарски Игри „Стеријино Позорје“, Нови Сад, Србија (27.05);
МЕМЕТ на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (01. 6.);
  
1983 година
БАЛАДАТА НА АЛИ ОД КЕШАН на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (**. 05.);
 
1984 година  
СЛУГИ на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (12.06.);
 
1985 година
РЕВИЗОР на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (08.06.);
РЕВИЗОР на ДЕНОВИ НА САТИРА, Театар Јазавез, Загреб, Хрватска (11.06.);
РЕВИЗОР на Охридско Лето, Охрид (24.07.);
 
1986 година
ПИПА РИТАМ на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (16. 5.);
 
1987 година
МАЛИ ГОЛЕМИ ЉУБОВИ на Фестивал на детето, Шибеник, Хрватска (27-28.07.);
ПРОЕКЦИЈА на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (01. 6.);
 
1988 година
ПРОЕКТ ПРИКАЗНА ШТО ЗБОРУВА ЗА ПАТУВАЊЕТО на Фестивал на Алтернативниот Театар, Титоград, Црна Гора, (12.03.)
ПРОЕКТ ПРИКАЗНА ШТО ЗБОРУВА ЗА ПАТУВАЊЕТО на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (14. 5.);
ПРОЕКТ ПРИКАЗНА ШТО ЗБОРУВА ЗА ПАТУВАЊЕТО гостување во Бакирќој, Истанбул, Р.Турција (07.05.)
ЖЕНИЧКИ гостување во Бакирќој, Истанбул, Р.Турција (08.05.)
МАГБЕТ премиерна изведба во рамките на МОТ и Скопско Лето (22.06);
 
1989 година
КАВКАСКИ КРУГ СО КРЕДА на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (09.05);
КЛИНЧ во Off-програма на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (09.05.);
 
1990 година
СЛУЃИНКИ на Фестивал на Алтернативниот Театар, Титоград, Црна Гора, (10.03.)
КАВКАСКИ КРУГ СО КРЕДА на МЕС,Сараево, Босна и Херцеговина (01.04);
ЖИВКО ЖИВЕЕ НЕ ЖИВЕЕ на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (**.05.);
 
1991 година
ЈУНУС ЕМРЕ гостување во Бакирќој, Истанбул, Р.Турција (08.04.)
КАРТОНСКА КУТИЈА на Театарски Фестивал во Анкона, Италија, (**.06.)
КАРТОНСКА КУТИЈА на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (**.05.);
 
1992 година
СТАРИ ФОТОГРАФИИ на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (**.05.);
 
1993 година
СМРТТА НА ПИТИЈА на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (**.05.);
 
1994 година
ДАС КАПИТАЛ на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (**.06.);
БАЛЕРИНА на 2. Интернационален фестивал на камерен театар „Ристо Шишков“, Струмица, (10. 9.).
 
1995 година
КРАЛ ХАМЛЕТ на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (**.06.);
КРАЛ ХАМЛЕТ на ЕВРОКАЗ, Загреб, Хрватска,  (24.06.);
КРАЛ ХАМЛЕТ на Mittel Fest, Чивидале, Италија (20.07);
МАЈКА ХРАБРОСТ – СУПЕРДОМАЌИНКА на Македонски денови во Истанбул, Р:Турција, (10.11.).
 
1996 година
МАЈКА ХРАБРОСТ – СУПЕРДОМАЌИНКА на 4. Интернационален фестивал на камерен театар „Ристо Шишков“, Струмица, (10. 9.).
БАЛЕРИНА на ИТИ, Охрид, (**.10)
 
1997 година
ЛУНА ПАРК на Меѓународен Детски Фестивал Алачати, Р:Турција (29.06)
КАСТА ДИВА на 5. ИТФ на Камерен театар „Ристо Шишков“, Струмица, (09. 9.).
 
1998 година
КАСТА ДИВА на Театарски Фестифал БФ, Буркина Фасо, Африка, (14.04.);
ИДИОТ на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (**.06.);
БУДЕЊЕ на Меѓународен Детски Фестивал Алачати, Р:Турција (25.06);
ФЕДРА на Охридско лето, Охрид, (11. 08.);
ФЕДРА на ИТФ Истанбул, Р.Турција, (26. 05.);
 
1999 година
ЛУДИОТ ИБРАХИМ на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (15.06.);
Р.Р.Р премиера Марсеј, Франција (09.10.) 
 
2000 година
ЛУДИОТ ИБРАХИМ на МЕС,Сараево, Босна и Херцеговина (11.04);
ЛУДИОТ ИБРАХИМ на гостување на Градскиот Театар, Истанбул, Р.Турција, (15.05.);
 
2001 година
ДОН ЖУАН на МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (11.06.);
 
2002 година
МИНИСТЕРОТ И ЈАС на 37.МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (06.06.);
 
2003 година
КУЌА НА ГРАНИЦА на Меѓународен Истанбулски Театарски Фестивал МОСТ
Истанбул, Р.Турција  (03.05)
КУЌА НА ГРАНИЦА гостување во Измит, Р.Турција  (04.05);
КУЌА НА ГРАНИЦА на 38.МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (18.06.);
МАЛЕЧКАТА на 38.МТФ „Војдан Чернодрински“off програма - Прилеп (14.06.);
АНТИГОНА на ИТФестивал на античка драма „СТОБИ“, (31. 7.);
МАЛЕЧКАТА на Интернационален фестивал на камерен театар „Ристо Шишков“, Струмица, (11. 9.).
КУЌА НА ГРАНИЦА на МТФ „Денови на комедија“, Куманово, (14. 10.);
КУЌА НА ГРАНИЦА на сцената на Универзална сала, Скопје, (16.05.);
КУЌА НА ГРАНИЦА гостување во Призрен, Косово (09.05)
АЛИ И АЈШЕ гостување во Призрен, Косово (09.05)

 
2004 година
ГИЛГАМЕШ гостување,  Културен центар „Ататурк“ Истанбул, Р.Турција (04-05.06)
ГИЛГАМЕШ на 39. МТФ „Војдан Чернодрински“  Прилеп (10.06) (на сцената на Битолски Народен Театар)
БУРА на 2.Меѓународен театарски фестивал во Истанбул, Р.Турција (11.07)
БУРА на Охридско лето, Охрид (24.07.)
КУЌА НА ГРАНИЦА на 2. Меѓународниот театарски фестивал,  Турски Северен Кипар (14-15.09.)
БУРА на Balkan art festival Виена, Австрија (20.09.)
БУРА на МОТ (27.09.)
 
2005 година
БУРА на 40. МТФ „Војдан Чернодрински“ Прилеп (на сцената на Битолски Народен Театар) (05.06.)
АЗИЗНАМЕ на 40. МТФ  „Војдан Чернодрински“ Прилеп (06.06.)
ТИМОН ОД АТИНА на Festival Intercity – 2005 Firenze Back to the future „I Balcani“ Фиренца, Италија (24-29.06.)
ТИМОН ОД АТИНА на Охридско лето, Охрид (04-07. 08.)
АЗИЗНАМЕ на ИТФ Истанбул, Р.Турција (13.08.)
БУРА на 12. EX PONTO Љубљана, Словенија (22.09.)
ТИМОН ОД АТИНА на 30. МОТ, (03-05. 10.)
ТИМОН ОД АТИНА на 45. МЕС, Сараево, Босна и Херцеговина (26,27.10.)
ТИМОН ОД АТИНА гостување во Битола (16.-17. 06.) и (09. - 13.10.);
АЗИЗНАМЕ гостување во Велес, ( 29. 03.)
 
2006 година
ТИМОН ОД АТИНА на 41. МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (06-07.06.)
ТАРТИФ на 41. МТФ „Војдан Чернодрински“off програма, Прилеп (05.06.)
ТИМОН ОД АТИНА на Денови на македонската култура, Пескара и Рим, Италија, (17-25.05.2006
КУЌА НА ГРАНИЦА на Интернационален Фестивал Денизли, Р.Турција (15.05.)
ТИМОН ОД АТИНА на ЕУРОКАЗ, Загреб, (29-30.06.–02-04.07.)
ТАРТИФ на 3. Меѓународен Истанбулски театарски фестивал на амбиентот (11 и 12.08.)
ТИМОН ОД АТИНА на ИТФ Хамбург, Германија, (06-08.09.)
ТИМОН ОД АТИНА на Денови на македонската култура Берлин, Германија, (10-11.09.)
 
2007 година
ЗАД КУЛИСИТЕ на 42.МТФ  „Војдан Чернодрински“, Прилеп (04.06.)
ЗАД КУЛИСИТЕ на 28 Скопско Лето (10.07.)
 
2008 година
ЖЕНИЧКИ на 43.МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп, (08.06.)
ЖЕНИЧКИ на 1. ИТФ „Илјада здивови еден глас“ Конја,Р Турција (16 и 18.04.)
РОМЕО И ЈУЛИЈА на „Охридско лето“, Охрид, (25.07.)
ЖЕНИЧКИ гостување во Приштина, Косово (01.02.)
МАЧОРОТ И ПАЛЈАЧОТО гостување во Приштина, Косово (01.02.)
           
2009 година
СИЈАХ КАЛЕМ на 44.МТФ „Војдан Чернодрински“,Прилеп, (08.06.)
РОМЕО И ЈУЛИЈА на 2 ИТФ „Илјада здивови еден глас“ Конја,Р Турција, (16.04.)
КУЌА НА ГРАНИЦА – стота изведба, матична сцена, (22.05.)
БУДЕЊЕ НА ПРОЛЕТТА на 30. Скопско Лето, (08.07.)
ЖЕНИ НА ВЛАСТ на Град на Културата Радовиш, (22.10.)
КУЌА НА ГРАНИЦА гостување Приштина, Косово (02.03.)
 
2010 година 
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА на 45.МТФ „Војдан Чернодрински“Прилеп, (08.06.)
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА на 18. ИТФ на камерен театар „Ристо Шишков“, Струмица (12.09.)
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА на 4. ИТФ на Актерот, Никшиќ, Црна Гора (17.02.)
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА на 3. ИТФ „Илјада здивови еден глас“, Конја, Р.Турција (24.04.)
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА гостување во Истанбулски  Градски Театари, Истанбул, Р:Турција (19.04.)
СИЈАХ КАЛЕМ на ИСТАНБУЛ 2010 – Европски град на културата (21.-23.05.)
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА на 11. ИТФ на Камерен театар „ЗЛАТЕН ЛАВ" Умаг, Хрватска, (10.07.)
АЗИЗНАМЕ на Летна манифестација - Ресен (16.07.)
СИЈАХ КАЛЕМ на „Охридско Лето“, Охрид (08.08.)
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА на МОТ, (18.09.)
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА на 8. ИТФ, Никозија, Кипар (25.09.)
ЖЕНИ НА ВЛАСТ на МТФ „Денови на Комедијата“, Куманово (08.10.)
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА на Денови на Македонска Култура, Лондон, Велика Британија (24.11.)
 
2011 година  
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА на 27. Интернацинален фестивал „Сараевска зима 2011“ – „Уметност на љубовта“, Сараево, Босна и Херцеговина, (21. 2.); 
СИЈАХ КАЛЕМ на 4. Меѓународен театарски фестивал „Илјада здивови еден глас“, Конја, Турција, (18-19. 4.);
АРАПСКА НОЌ на 46. МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (12. 6.);
ЧЕКАЈЌИ ГО ГОДО на 19. Интернационален фестивал на камерен театар „Ристо Шишков“, Струмица, (11. 9.).
 
 
2012 година
ПРИКАЗНАТА ЗА ШЕХЕРЕЗАДА И ШАХРИЈАР на 3. Театарски фестивал во Бурса, Општина Нилуфер, Турција (02. 4.);      
ПРИКАЗНАТА ЗА ШЕХЕРЕЗАДА И ШАХРИЈАР на 5. Меѓународен театарски фестивал „Илјада здивови еден глас“, Конја, Турција, (14-15. 4.); 
ЧЕКАЈЌИ ГО ГОДО на 7. ЈоакимИнтерФест, Крагуевац, Србија, (8. 10.);
ЧЕКАЈЌИ ГО ГОДО на 1. Меѓународен театарски фестивал во Тетово, (2. 11.);
ЧЕКАЈЌИ ГО ГОДО на 14. Интернационален фестивал на современ театар –  СКАМПА, Елбасан, Албанија (22. 11.);
ПРЕИКАЗНАТА ЗА ШЕХЕРЕЗАДА И ШАХРИЈАР на 47. МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп (6. 6.);
КОГА ЛИСЈАТА ПАЃААТ на Скопски лето, Скопје, (25. 6.);  
СИТЕ МОИ СИНОВИ, гостување во Призрен, Косово, (8. 12.).
 
2013 година 
СИТЕ МОИ СИНОВИ на 15. Меѓународен театарски фестивал САБАНЏИ, Адана, Турција, (15-16. 4.);
СИТЕ МОИ СИНОВИ на 6. Меѓународен театарски фестивал „Илјада здивови еден глас“, Конја, Турција, (19. 4.);
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА на Ескишехир – Град на културата на туркофонијата,  Турција, (29. 9.);
ШЕКСПИР ВО ПРИКАЗНИ на Ескишехир – Град на културата на туркофонијата, Турција (30. 9.);
МАЛИОТ ПРИНЦ на 53. Меѓународен фестивал на детето, Шибеник, Хрватска  (25. 6.);  
СИТЕ МОИ СИНОВИ, гостување во Призрен, Косово, (8. 12.);
ШЕКСПИР ВО ПРИКАЗНИ на 48. МТФ „ Војдан Чернодрински“, Прилеп (12.06.);
ШЕКСПИР ВО ПРИКАЗНИ, гостување во Велес (5. 6.);  
МИЗАНТРОП на 53. Охридско лето, Охрид, (16. 7.);
ШЕКСПИР ВО ПРИКАЗНИ на 12. Фестивал на античка драма „СТОБИ“, (20. 7.);
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА, гостување во Гостивар (1. 11.);
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА, гостување во Ресен (8. 11.);
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА, гостување во Битола (9. 11.);
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА, гостување во Охрид (10. 11.);
МАЧЕТО И ПАЛЈАЧОТО , гостување во Ресен (8. 11.);
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА на Фестивалот за изведувачки уметности ИМПАКТ, Велес, (23. 12.).
 
2014 година  
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА на 1. Меѓународен театарски фестивал на балканските земји, Бурса, Турција (8. 3.);
ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА на Меѓународен театарски фестивал НУЛИФЕР, Бурса, Турција (12. 3.);
КАМЕН на 49.МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп, (9. 6.);
ВОЈНИКОТ ФАЛБАЏИЈА на 13. Фестивал на античката драма „СТОБИ“, (19. 7.).
КАМЕН на 22. ФКТ „Ристо Шишков“, Струмица, (11. 9.);
МАЧЕТО И ПАЛЈАЧОТО, гостување во Врапчиште, (19. 9.);
МАЧЕТО И ПАЛЈАЧОТО, гостување во Гостивар, (19. 9.);
КАМЕН на 3. Меѓународниот театарски фестивал, Тетово, (30. 9.).
ВОЈНИКОТ ФАЛБАЏИЈА на 17. Меѓународен театарски фестивал „Денови на комедија“, Куманово, (9. 10.);
МАЧЕТО И ПАЛЈАЧОТО, гостување во Радовиш, (13. 10.);
МАЧЕТО И ПАЛЈАЧОТО, гостување во Тетово, (29. 10.);
ВОЈНИКОТ ФАЛБАЏИЈА, гостување во Султангази, Истанбул, Турција, (20. 11.);
МАЧЕТО И ПАЛЈАЧОТО, гостување во Султангази, Истанбул, Турција,  (21. 11.);
МАЧЕТО И ПАЛЈАЧОТО, гостување во Призрен, Косово, (21. 12.);
ВОЈНИКОТ ФАЛБАЏИЈА, гостување во Призрен, Косово, (21. 12.);
 
2015 година  
СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ  на 2.Меѓународен театарски фестивал на балканските земји, Бурса, Турција (26-27. 3.);
СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ на 17. Меѓународен театарски фестивал САБАНЏИ,  Адана, Турција, (31. 3.);
СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ - Град на културата 2015, Велес, (18. 4,);
МАЧЕТО И ПАЛЈАЧОТО на Хид-Бах Фестивал, Чалакли, (9. 5.);
СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ на 50. МТФ „Војдан Чернодрински“, Прилеп, (13. 6,);
СОН  НА ЛЕТНАТА НОЌ на 3. ШЕКСПИР ФЕСТ. Битола, (26. 7.)
СЛУГА НА ДВАЈЦА ГОСПОДАРИ на 50. „Охридско лето“, Охрид (31. 7.);
ПРОМЕТЕЈ на 30. Меѓународен фестивал на алтернативен театар – ФИАТ,  Подгорица, Црна Гора, (11. 9.);
ПРОМЕТЕЈ на 14. Фестивал на античка драма „СТОБИ“, Велес, (15. 9.);
ПРОМЕТЕЈ на 40. Млад отворен театар – МОТ, Скопје, (26. 9.); 
СЛУГА НА ДВАЈЦА ГОСПОДАРИ на 18. Меѓународен театарски фестивал „Денови на комедија“, Куманово, (14. 10.);
 
2016 година 
ПРОМЕТЕЈ на 3.МТФ на Балкански земји, Бурса, Р.Турција, (14-15. 03.)
СЛУГА НА ДВАЈЦА ГОСПОДАРИ  на Денови на Турскиот Театар, гостување во Штип, (18. 04.)
ПРОМЕТЕЈ на Денови на Турскиот Театар, гостување во Штип, (19. 04.)
ПРОМЕТЕЈ на  ИТФ на Монодрама, Битола, (08. 05.)