ЈУНАЦИ ОД БАЈКИТЕ И ЦРВЕНКАПА


ДЕТСКАТА ПРЕТСТАВА

Улогите ги толкуваат:

Црвенкапа – Сузан АКБЕЛГЕ
Пепелашка – Инес РАДОНЧИЌ
Златокоса – Жале ОСМАНЛИ
Снежана – Емине ХАЛИЛ
Вештерката - Зиба РАДОНЧИЌ
Мачорот во чизми – Осман АЛИ
Пинокио – Един ЈАКУПОВИЌ
Петар Пан – Џенап САМЕТ
Библиотека – Фунда ИБРАХИМ
Плакарче – Ријад ТАХИР
Столица – Неат АЛИ
Дрвјата – Фунда ИБРАХИМ, Ријад ТАХИР, Един ЈАКУПОВИЌ, Неат АЛИ
Птиците – Фунда ИБРАХИМ, Неат АЛИ, Ријад ТАХИРИспициент: Ердинч РУШИД
Суфлер: Нериман ШЕНЃУЛЕР 
Организатор: Шенхан ЗЕКИР

Директор: Несрин ТАИР

Декоратери: Зекирја АБДИ, Изудин БЕГОВИЌ, Мехмет ИСМАИЛ, Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ,  Булент ХАСАН
Тон: Левент ИБРАХИМ
Cветло: Бекир КУБУР
Реквизита: Танкут ИБРАХИМ
Гардероба: Муаља САЛИХИ, Мухамед БАКИОВСКИ
Шминка: Севим ЌеримПроектот од уметнички, технички и организационен аспект е реализарана од 
страна на актерите на НУ Турски театар Скопје 

Продукција  – НУ Турски театар, 17 март 2019

Од медиумите

Слики од претставата