МИЗАНТРОП

по Жан Батист Поклен МОЛИЕР Ла ФОНТЕН и други

 Режија: Драгана МИЛОШЕВСКИ  ПОПОВА
Драматург: Катерина МОМЕВА
Сценограф: Кирил ВАСИЛЕВ
Костимограф: Елена ВАНГЕЛОВСКА
Композитор:  Ирена ПОПОВИЌ
Асистент на режија: Розета ПЕТКОВСКА
Асистент на драматург: Катерина КИТОСКА
Асистент на на сценограф: Енес ДЕАРИ
 
Лица:  
АЛСЕСТ: Селпин KЕРИМ
СЕЛИМЕНА: Сузан АКБЕЛГЕ
ОРОНТ: Џенап САМЕТ
ФИЛЕНТ: Неат АЛИ
ЕЛИЈАНТА: Билјана ЈОВАНОВСКА
АРСИНОЈА: Фунда ИБРАХИМ
КЛИТАНДР: Зиба РАДОНЧИЌ
АКАСТ: Аксел МЕХМЕT
БАСК: Осман АЛИ 
 Театарската трупа на Ла Фонтен:
           Јеткин СЕЗАИР
           Инес РАДОНЧИЌ
           Сема МУРТЕЗА
           Емине ХАЛИЛ
           Жале ОСМАНИ
 
Испициент: Рамадан ИБРАХИМ
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ
 
Директор: Атила КЛИНЧЕ 
 
Шеф на сцена: Зекирја АБДИ
Декоратери: Мемет ИСМАИЛ, Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Џелал ЉУЖА, Африм РУСТЕМИ, Сулејман БРАХИМИ, Џанер МУСИЌ, Алмир ЛИМА, Ремзи АЛИЛИ
Тон: Фахредин БУШИ
Помошник на тон: Левент ИБРАХИМ
Cветло: Орхан МЕХМЕД
Помошник на светло: Бекир КУБУР
Реквизита: Танкут ИБРАИМ, Исни ВИЉА
Гардероба: Муаља САЛИХУ, Аднан РЕЏЕП, Атиџе ДЕМИРИ
Шминка:  Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА           
Изработка на декор:  Исмаил НУРИ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хулија РУСТЕМИ, Кадрие АВДИ
 
Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р. Македонија
Продукција  – НУ Турски Театар, јули, 2013

Слики од претставата