ШЕКСПИР ВО ПРИКАЗНИ

Вилијам ШЕКСПИР

Режија и кореографија: Кери К. НЕВЗАТИ
Драматург: Викторија РАНГЕЛОВА
Сценограф: Јовица МИЈАЛКОВИЌ
Костимограф: Маја ДИМОВСКА
Видео арт и дизајн: Доријан МИЛОВАНОВИЌ
Музика: Џенгиз ИБРАХИМ
Избор на музика: Кери К. НЕВЗАТИ,  J.S.Bach, Purcell, W.A.Mozart, Vivaldi, Hendl, Marchello,   Bethoveen,
Асистенти:  Сузан АКБЕЛГЕ,  Несрин ТАИР
Цртеж: Чарна Ал–Нур НЕВЗАТИ
Плакат дизајн: Јовица МИЈАЛКОВИЌ

Настапуваат: 
Билјана ЈОВАНОВСКА
Ерман ШАБАН
Зиба РАДОНЌИЌ
Неат АЛИ
Несрин ТАИР
Осман АЛИ
Селпин КЕРИМ
Сузан АКБЕЛГЕ
Џенап САМЕТ
Максим ПЕТРОВСКИ (дете) 
ХАМЛЕТ
КРАЛ ЛИР
МАГБЕТ
РИЧАРД ТРЕТИ
ОТЕЛО
РОМЕО И ЈУЛИЈА
СОН ВО НОЌТА СПРОТИ ИВАНДЕН
КРОТЕЊЕ НА ОПАКАТА 
 
Благодарност до Факултет за драмски уметности, Скопје, Билге ЕМИН, Студентите од ФАД при Европскиот Универзитет-Љаунтина КИЦА, Ивана НИКОЛОВА, Александра ВЕЉАНОВСКА 
 
Испициент:
Рамадан ИБРАХИМ
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ
 
Директор: Атила КЛИНЧЕ 
 
Шеф на сцена: Зекирја АБДИ
Декоратери: Мемет ИСМАИЛ, Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Џелал ЉУЖА, Африм РУСТЕМИ, Сулејман БРАХИМИ, Џанер МУСИЌ, Алмир ЛИМА, Ремзи АЛИЛИ
Тон: Фахредин БУШИ
Помошник тон: Левент ИБРАХИМ
Cветло: Орхан МЕХМЕД
Помошник светло : Бекир КУБУР
Реквизита: Танкут ИБРАИМ, Исни ВИЉА
Гардероба: Муаља САЛИХУ, Аднан РЕЏЕП, Атиџе ДЕМИРИ
Шминка:  Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА           
Сликоизведувач: Енес ДЕАРИ
Изработка на декор:  Исмаил НУРИ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хулија РУСТЕМИ
Изработка на браварски работи: Џемаил МАНДАЛ
 
Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р. Македонија
Продукција  – НУ Турски Театар, мај, 2013

Слики од претставата