ДОЛГО ПАТУВАЊЕ ВО НОЌТА

ЈУЏИН О`НИЛ

 ДИПЛОМСКА ПРЕТСТАВА
на генерацијата 2007-2011 на проф. Елјеса КАСО
 
Лица :
Мери:   Билјана ЈОВАНОВСКА
Тајрон: Бехреда РЕШИТ,  Џихад РЕШИТ
Џејмс:   Бурханедин ИБРАХИМ
Едмунд : Танер СУЛЕЈМАН
 
Испициент: Рамадан ИБРАХИМ
Суфлер: Фејхан АХМЕТ
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ
 
Директор: м-р Атила КЛИНЧЕ
 
Шеф на сцена: Скендер ДАЦИ
Декоратери: Зекирја АБДИ, Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Африм РУСТЕМИ,  Џелал ЉУЖА, Мемед ИСМАИЛ, Џанер МУСИЌ, Сулејман ИБРАИМ, Алмир ЉИМАЈ, Ремзи АЛИЛИ
Тон: Фахредин БУШИ
Cветло: Орхан МЕХМЕД
Реквизита: Танкут ИБРАИМ, Исни ВИЉА
Гардероба: Муаља САЛИХУ, Аднан РЕЏЕП, Атиџе ДЕМИРИ
Шминка:  Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА                     
Сликоизведувач: Енес ДЕАРИ
Изработка на декор:  Дилавер РАХМАН, Исмаил НУРИ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хилија РУСТЕМИ
Изработка на браварски работи: Џемаил МАНДАЛ
 
Продукција  – НУ Турски Театар, јануари, 2012

Слики од претставата