ЧЕКАЈЌИ ГО ГОДО

Семјуел БЕКЕТ

 Режија: Владимир МИЛЧИН
Превод на турски јазик: Угур УН 
Сценографија: Крсте С. ЏИДРОВ
Костимографија: Марија ПУПУЧЕВСКА 
Избор на музика: Владимир МИЛЧИН

Лица:
ГОГО  - Зиба  РАДОНЌИЌ
ДИДИ – Несрин ТАИР
СРЕЌКО - Селпин КЕРИМ
ПОЦО - Џенап САМЕТ
МОМЧЕТО - Аксел МЕМЕТ

Испициент: Рамадан ИБРАХИМ
Суфлер: Фејхан АХМЕТ
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ

Директор: Атила КЛИНЧЕ 

Шеф на сцена: Скендер ДАЦИ
Декоратери: Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Зекирја АБДИ,Африм РУСТЕМИ, Сами ЈАКУПИ, Џелал ЉУЖА, Мемед ИСМАИЛ
Тон: Фахредин БУШИ
Cветло: Орхан МЕХМЕД
Реквизита: Танкут ИБРАИМ, Исни ВИЉА
Гардероба: Муаља САЛИХУ, Аднан РЕЏЕП
Шминка:  Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА        
Сликоизведувач: Енес ДЕАРИ
Изработка на декор:  Дилавер РАХМАН, Исмаил НУРИ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хилија РУСТЕМИ 
Изработка на браварски работи: Џемаил МАНДАЛ

Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р. Македонија
Продукција  – НУ Турски Театар, април, 2011

Слики од претставата