КРОЈАЧ ЗА ДАМИ

Според Жорж Фејдо

Режија: Синиша Евтимов
Сценографија и костимографија: Александар Ношпал
Асистент на костимографија: Ангела Богеска
Превод на турски јазик: Билге ЕминУлогите ги толкуваат:

Бураханедин Ибрахим
Жале Османи
Селпин Керим
Неат Али
Несрин Таир
Ебру Мусли
Јеткин Сезаир
Инес Радончиќ
Сузан Акбелге

Инспициент: Ердинч Рушид
Суфлер: Нериман Шенгулер
Организатор: Мухамед Бакиовски

Директор: Несрин ТаирШеф на сцена: Зекирија Абди
Сценска техника: Мехмет Исмаил, Суат Рахман, Џенгиз Халил, Изудин Беговиќ, Булент Хасан   
Cветло : Орхан Мехмет  
Инженер на светло: Беќир Кубур  
Тон: Емрах Џемаили 
Реквизита: Танкут Ибрахим
Гардероба: Муаља Салихи  
Шминка: Севим Ќерим

 
 
Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р.С.Македонија 
Продукција  – НУ Турски Театар, 15 декември 2021
 
 

 

 

Од медиумите

Слики од претставата