Генерална проба на самоубиство

Душан КОВАЧЕВИЌ

Превод: Билге ЕМИН
Режија: Билге ЕМИН
Сценограф: М.Нуруллах ТУНЏЕР  
Костимограф: Марија ПУПУЧЕВСКА 
Музика:  Оливер ЈОСИФОВСКИ
Кореографија: Олга ПАНГО
Помошник на режија: Џенап САМЕТ
Асистент: Сузан АКБЕЛГЕ

 Улогите ги толкуваат: 
Селпин КЕРИМ – ГЛУМЕЦ: Самоубиец и Братот на Самоубиецот
Осман АЛИ -  ГЛУМЕЦ: Капетанот, Бизнисменот, Психијатарот, Адвокатот 
Џенап САМЕТ - ГЛУМЕЦ: Рибарот
Сузан АКБЕЛГЕ - ГЛУМИЦА: Жената 

Испициент: Рамадан ИБРАХИМ, Ердинч РУШИД
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ

Директор: Атила КЛИНЧЕ 

Шеф на сцена: Зекирја АБДИ
Декоратери: Мемет ИСМАИЛ, Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Џелал ЉУЖА,Африм РУСТЕМИ, Сулејман БРАХИМИ, Џанер МУСИЌ, Алмир ЛИМА, Ремзи АЛИЛИ, Изудин БЕГОВИЌ, Булент ХАСАН
Тон: Фахредин БУШИ, Левент ИБРАХИМ
Cветло: Орхан МЕХМЕД
Помошник на светло: Бекир КУБУР
Реквизита: Танкут ИБРАИМ
Гардероба: Муаља САЛИХУ, Аднан РЕЏЕП
Шминка:  Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА        
Изработка на декор:  Нури ИСМАИЛ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хулија РУСТЕМИ, 

Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р. Македонија
Продукција  – НУ Турски Театар, декември, 2015

ОД МЕДИУМИТЕ

Лилјана Мазова за претставата:
"Генерална проба на самоубиство": горчлива комедија за лагата
Прочитајте повеќе

Слики од претставата