ХАЛИФОТ ШТРК

Вилхелм ХАУФ


ДЕТСКАТА КУКЛЕНА ПРЕТСТАВА


Драматизација и режија: Дарко КОВАЧОВСКИ 
Сценограф: Надја ВАСИЛЕВА – КОВАЧОВСКА
Костимограф: Надја ВАСИЛЕВА – КОВАЧОВСКА
Кукли: Надја ВАСИЛЕВА – КОВАЧОВСКА 
Асистент за изработка на кукли: Џејда ИБРАХИМ
Избор на музика: Дарко КОВАЧОВСКИ
Превод: Тезџан АХМЕДОВА 


Улогите ги толкуваат: 
ХАЛИФОТ: Аксел МЕХМЕТ
ВЕЗИРОТ: Фунда ИБРАХИМ
ПРИНЦЕЗАТА: Наџије КЕЧ
ПРИНЦЕЗАТА БУФ: Наџије КЕЧ
ХАЛИФОТ ШТРК: Аксел МЕХМЕТ 
ВЕЗИРОТ ШТРК: Фунда ИБРАХИМ
ВОЛШЕБНИКОТ: Taмер ИБРАХИМИспициент : Рамадан ИБРАХИМ, Ердинч РУШИД
Суфлер: Нериман ШЕНЃУЛЕР 
Организатор : Мухамед БАКИОВСКИ

Директор: Атила КЛИНЧЕ 

 

Шеф на сцена : Зекирја АБДИ
Декоратери: Мемет ИСМАИЛ, Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Џелал ЉУЖА, 
Африм РУСТЕМИ, Сулејман ИБРАХИМИ, Џанер МУСИЌ, 
Алмир ЛИМА, Ремзи АЛИЛИ, Изудин БЕГОВИЌ, Булент ХАСАН
Тон: Фахредин БУШИ, Левент ИБРАХИМ
Cветло: Орхан МЕХМЕД, Бекир КУБУР
Реквизита: Танкут ИБРАХИМ
Гардероба: Муаља САЛИХИ, Аднан РЕЏЕП
Шминка:  Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА        
Изработка на декор:  Нури ИСМАИЛ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хулија РУСТЕМИ, 

Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р. Македонија
Продукција  – НУ Турски Театар, 30 мај, 2017

Од медиумите

Слики од претставата