КРИЛЈА ВО ОГНЕНА ДУША ~ МЕВЛАНА ( Руми )

Тургај НАР

Режија: Бора СЕЧКИН
Сценографија, светло визуелни ефекти: М. Нурулах ТУНЏЕР
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Плакат и дизајн: Владо ЃОРЕСКИ - Рафик

ЛИЦА:
Мевлана : Мустафа ЈАШАР
Диване Дервиш, Заратустра, Јунус Емре: Елјеса КАСО
Омер ХАЈАМ, Менокио: Атила КЛИНЧЕ
Птицата Феникс: Перихан ТУНА ЕЈУПИ 
Феридудин Аттар, Џелат: Зекир СИПАХИ
Каменорезец: Бедиа БЕГОВСКА 
Мансур ал-Халлаџ, Сеид Несими: Салаетин БИЛАЛ   
Шемс од Тебриз: Бора СЕЧКИН ( глас )

Испициент: Рамадан ИБРАХИМ
Суфлер: Фејхан АХМЕТ
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ

Директор: Атила КЛИНЧЕ 

Шеф на сцена: Скендер ДАЦИ
Декоратери: Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Зекирја АБДИ,Африм РУСТЕМИ, Сами ЈАКУПИ, Џелал ЉУЖА, Мемед ИСМАИЛ
Тон: Фахредин БУШИ
Cветло: Орхан МЕХМЕД
Реквизита: Танкут ИБРАИМ, Исни ВИЉА
Гардероба: Муаља САЛИХУ, Аднан РЕЏЕП, Атиџе ДЕМИРИ
Шминка:  Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА        
Сликоизведувач: Енес ДЕАРИ
Изработка на декор:  Дилавер РАХМАН, Исмаил НУРИ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хилија РУСТЕМИ 
Изработка на браварски работи: Џемаил МАНДАЛ

Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р. Македонија
Продукција  – НУ Турски Театар, јуни, 2011

Слики од претставата