ПРОМЕТЕЈ

ЕСХИЛ

Превод: Фуркан АКДЕРИН 
Режија: Дејан ПРОЈКОВСКИ
Главен соработнк на режија: Дамјан ЧИТКУШЕВ 
Сценограф: Владо ЃОРЕСКИ – Рафик  
Костимограф: Благоја МИЦЕВСКИ 
Музика:  Горан ТРАЈКОСКИ
Кореографија: Олга ПАНГО
Асистент на режија: Сибел АБДИУ

Улогите ги толкуваат: 
ПРОМЕТЕЈ:  Селпин КЕРИМ 
ВЛАСТ / ХОРОВОДЕЦ: Џенап САМЕТ 
ХОРОВОТКА / ИЈА: Сузан АКБЕЛГЕ 
ХЕФАЈСТ / ХЕРМЕС: Неат АЛИ
ХОР: Осман АЛИ 
ОКЕАН: Аксел МЕХМЕТ 

ХОР : 
Марија ДИМИТРОВА , Надица ПЕТРОВА , Марија ПЕТРЕСКА , Аница БЕБИЌ, Анастазиа ХРИСТОВСКА , Никола СТЕФАНОВ, Филип ТРАЈАНОСКИ, Милош СТОЈКОВИЌ, Антонио КИТАНОВСКИ, Филип МИЛЕНКОСКИ, Александар ИВАНОСКИ ,Денис ДАВИТКОВСКИ 
 * студенти по актерска игра во класата на Дејан Пројковски на Универзитетот за Аудиовизуелни уметности ЕСРА

ОД МЕДИУМИТЕ

Лилјана Мазова за претставата:
"Прометеј" на Eсхил: страст и силна актерска игра
Прочитајте повеќе
Тони Димков за претставата:
Таинствена алхемија која воспоставува нова театарска митологија
Прочитајте повеќе

Слики од претставата