Сон на летната ноќ

Вилијам ШЕКСПИР

Превод на турски јазик: Булент БОЗКУРТ
Режија: Мартин КОЧОВСКИ 
Драматург: Билге ЕМИН
Сценографија: Јулијана Војкова НАЈМАН
Костимографија: Марија ПУПУЧЕВСКА
Музика: Оливер ЈОСИФОВСКИ

ЛИЦА
ТЕЗЕЈ: Ријад ТАХИР
ХИПОЛИТА: Фунда ИБРАХИМ
ЛИСАНДЕР: Аксел МЕХМЕТ
ХЕРМИЈА: Сузан АКБЕЛГЕ
ДЕМЕТАР: Селпин КЕРИМ
ЕЛЕНА: Зубејде СЕЛИМОВСКА
ОБЕРОН: Џенап САМЕТ
ТИТАНИЈА: Несрин ТАИР
ПУК или ЃАВОЛЕСТИОТ: Берхеда РЕШИТ
НИК БОТТОМ: Танер СУЛЕЈМАН
ПЕТЕР КИНС: Тамер ИБРАХИМ
ФРАНЦИС ФЛУТ: Неат АЛИ

Испициент: Рамадан ИБРАХИМ
Суфлер: Фејхан АХМЕТ
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ

Директор: Атила КЛИНЧЕ 

Технички директор: Скендер ДАЦИ
Шеф на сцена: Зекирја АБДИ 
Декоратери: Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Африм РУСТЕМИ, Џелал ЉУЖА, Мемед ИСМАИЛ, Џанер МУСИЌ, Сулејман ИБРАИМ, Алмир ЉИМАЈ, Ремзи АЛИЛИ
Тон: Фахредин БУШИ
Cветло: Орхан МЕХМЕД
Реквизита: Танкут ИБРАИМ, Исни ВИЉА
Гардероба: Муаља САЛИХУ, Аднан РЕЏЕП, Атиџе ДЕМИРИ
Шминка:  Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА        
Сликоизведувач: Енес ДЕАРИ
Изработка на декор:  Дилавер РАХМАН, Исмаил НУРИ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хилија РУСТЕМИ 
Изработка на браварски работи: Џемаил МАНДАЛ

Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р. Македонија
Продукција  – НУ Турски Театар, ноември, 2011
Премера: 19.11.2011  

Слики од претставата