СЛУГА НА ДВАЈЦА ГОСПОДАРИ

Карло ГОЛДОНИ)

НУ Турски Театар во копродукција со НУ Албански Театар

Режија: Јуџел ЕРТЕН 
Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ 
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Драматургија: Јуџел ЕРТЕН, Маја СТЕВАНОВИЌ
Превод:  Рекин ТЕКСОЈ, Џанан АЛИ, Артин СЕЛАНИ, Маја СТЕВАНОВИЌ, Сибел АБДИУ
Асистент на режија: Сибел АБДИУ
Светло дизајн: Орхан МЕХМЕТ

Улогите ги толкуваат: 
МУСТАФА БЕЈ: Тамер ИБРАХИМ
ЃУЛЧЕ: Несрин ТАИР
БУРБУЧЕ: Емине КАДРИУ
АЛЕКСАНДАР: Неат АЛИ
ГОСПОДИНОТ РЕФЕТ: Висар ЕТЕМИ
АЈЕТА: Аида ЕЛЕЗИ
АЛКО: Селпин КЕРИМ
ШАБАН: Осман АЛИ
ИНСПИЦИЕНТ, КЕЛНЕР, НОСАЧ: Ерман ШАБАН

Испициент: Рамадан ИБРАХИМ, Ердинч РУШИД
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ

Директор: Атила КЛИНЧЕ 

Помошник на светло: Бекир КУБУР
Тон: Фахредин БУШИ, Левент ИБРАХИМ
Реквизита: Танкут ИБРАХИМ 
Шеф на сцена: Зекирја АБДИ
Декоратери: Мемет ИСМАИЛ, Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Џелал ЉУЖА, Африм РУСТЕМИ, Сулејман БРАХИМИ, Џанер МУСИЌ, Алмир ЛИМА, Ремзи АЛИЛИ, Изудин БЕГОВИЌ, Булент ХАСАН
Гардероба: Муаља САЛИХУ, Аднан РЕЏЕП
Шминка:  Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА        
Изработка на декор:  Нури ИСМАИЛ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хулија РУСТЕМИ, 

Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р. Македонија
Продукција  – НУ Турски Театар, јули, 2015

ОД МЕДИУМИТЕ

Лилјана Мазова за претставата:
Охридско лето 2015: "Слуга на двајца господари" и "опасни врски"
Прочитајте повеќе

Слики од претставата