МАЛИОТ ПРИНЦ

(мјузикл за деца во три чина)

Драматизација и режија: Срѓан ЈАНИЌИЈЕВИЌ според Антоан Де Сент ЕГЗИПЕРИ
Превод на турски јазик: Мелахат АЛИ
Сценографија: Кире ВАСИЛЕВ
Костимографија: Кире ВАСИЛЕВ
Музика: Игор ВАСИЛЕВ 

ЛИЦА
МАЛИОТ ПРИНЦ :  Зубејде СЕЛИМОВСКА 
ПИЛОТОТ : Танер СУЛЕЈМАН
РОЗАТА : Фунда ИБРАХИМ
КРАЛОТ :  Ријад ТАХИР
ПИЈАНИЦАТА  :  Тамер ИБРАХИМ
БИЗНИСМЕНОТ :  Неат АЛИ
ВООБРАЗЕНИОТ : Аксел МЕХМЕТ
ЛИСИЦАТА : Наџие ХАСАН 
ЗМИЈАТА :  Фунда ИБРАХИМ
ВОЗРАСНИТЕ  :  Сите

Испициент: Рамадан ИБРАХИМ
Суфлер: Фејхан АХМЕТ
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ

Директор: Атила КЛИНЧЕ 

Шеф на сцена: Скендер ДАЦИ
Декоратери: Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Зекирја АБДИ, Африм РУСТЕМИ, Сами ЈАКУПИ, Џелал ЉУЖА, Мемед ИСМАИЛ
Тон: Фахредин БУШИ
Cветло: Орхан МЕХМЕД
Реквизита: Танкут ИБРАИМ, Исни ВИЉА
Гардероба: Муаља САЛИХУ, Аднан РЕЏЕП, Атиџе ДЕМИРИ
Шминка:  Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА        
Сликоизведувач: Енес ДЕАРИ
Изработка на декор:  Дилавер РАХМАН, Исмаил НУРИ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хилија РУСТЕМИ 
Изработка на браварски работи: Џемаил МАНДАЛ

Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р. Македонија
Продукција  – НУ Турски Театар, март, 2012

Слики од претставата