ЌЕЛАВОТО МОМЧЕ И ВОЛШЕБНИОТ ПЕЧАТ

(Според турска народна приказна)

Драматизација и режија: Срѓан ЈАНИЌИЈЕВИЌ 
Превод на турски јазик: Салаетин БИЛАЛ
Сценографија и костимографија: Кире ВАСИЛЕВ
Музика: Игор ВАСИЛЕВ 

Лица: 
МАГИОНИЧАРОТ:  Тамер ИБРАХИМ
ДЕВОЈЧЕТО: Несрин ТАИР
ЌЕЛАВОТО МОМЧЕ:  Неат АЛИ
МАЈКАТА: Фунда ИБРАХИМ
МАЧЕТО: Фунда ИБРАХИМ
КУЧЕТО:  Ријад ТАХИР
ГЛУВЧЕТО: Несрин ТАИР 
ЗМИЈАТА: Несрин ТАИР
ЦАРОТ НА ЗМИИТЕ:  Ријад ТАХИР
ЦАРОТ:  Ријад ТАХИР
ПРИНЦЕЗАТА: Несрин ТАИР 

Испициент: Рамадан ИБРАХИМ
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ

Директор: Атила КЛИНЧЕ 

Шеф на сцена: Зекирја АБДИ
Декоратери: Мемет ИСМАИЛ, Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Џелал ЉУЖА, Африм РУСТЕМИ, Сулејман БРАХИМИ, Џанер МУСИЌ, Алмир ЛИМА, Ремзи АЛИЛИ
Тон: Фахредин БУШИ
Помошник на тон: Левент ИБРАХИМ
Cветло: Орхан МЕХМЕД
Помошник на светло: Бекир КУБУР
Реквизита: Танкут ИБРАИМ, Исни ВИЉА
Сликоизведувач: Енес ДЕАРИ
Гардероба: Муаља САЛИХУ, Аднан РЕЏЕП, Атиџе ДЕМИРИ
Шминка:  Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА        
Изработка на декор:  Исмаил НУРИ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хулија РУСТЕМИ

Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р. Македонија
Продукција  – НУ Турски Театар, ноември, 2013

Слики од претставата