ПРИКАЗНАТА ЗА ШЕХЕРЕЗАДА И ШАХРИЈАР

според приказните од 1001 ноќ

Драматизација и режија:  Деан ДАМЈАНОВСКИ
Кореографија: Кренаре НЕВЗАТИ - Кери
Музика: Џенгиз ИБРАХИМ
Сценографија: Кире ВАСИЛЕВ
Асистент на сценографија: Енес ДЕАРИ
Изработка на кукли и сценографија: Дритон ИСМАИЛИ
Костимографија: Елена ДОНЧЕВА
Асистент на режија: Фунда ИБРАХИМ 

Улоги :
Сузан АКБЕЛГЕ
Селпин КЕРИМ
Ријад ТАХИР
Зубејде СЕЛИМОВСКА
Неат АЛИ
Несрин ТАИР
Џенап САМЕТ
Фунда ИБРАХИМ
Ердоан МАКСУТ
Наџие ХАСАН
Берхеда РЕШИТ
Танер СУЛЕЈМАН
Тамер ИБРАХИМ
 
Испициент: Рамадан ИБРАХИМ
Суфлер: Фејхан АХМЕТ
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ
 
Директор: м-р Атила КЛИНЧЕ
 
Шеф на сцена: Скендер ДАЦИ
Декоратери: Зекирја АБДИ, Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ,  Африм РУСТЕМИ,  Џелал ЉУЖА, Мемед ИСМАИЛ, Џанер МУСИЌ, Сулејман ИБРАИМ, Алмир ЉИМАЈ, Ремзи АЛИЛИ
Тон: Фахредин БУШИ
Cветло: Орхан МЕХМЕД
Реквизита: Танкут ИБРАИМ, Исни ВИЉА
Гардероба: Муаља САЛИХУ, Аднан РЕЏЕП, Атиџе ДЕМИРИ
Шминка:  Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА           
Сликоизведувач: Енес ДЕАРИ
Изработка на декор:  Дилавер РАХМАН, Исмаил НУРИ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хилија РУСТЕМИ
Изработка на браварски работи: Џемаил МАНДАЛ
 
Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р. Македонија
Продукција  – НУ Турски Театар, февруари, 2012

Слики од претставата