КОМЕДИЈА НА ГРЕШКИ

Вилијам ШЕКСПИР

Превод: Авни ГИВДА  
Режија: Коле АНГЕЛОВСКИ 
Сценограф: Илина АНГЕЛОВСКА
Костимограф: Раде Василев
Музика: Џенгиз ИБРАХИМ

Улогите ги толкуваат: 
АНТИФОЛ од ЕФЕС: Селпин КЕРИМ           
АНТИФОЛ од СИРАКУЗА: Селпин КЕРИМ
ДРОМИО од ЕФЕС: Џенап САМЕТ
ДРОМИО од СИРАКУЗА: Џенап САМЕТ
БАЛТАЗАР: Ријад ТАХИР
АНЏЕЛО: Неат АЛИ
ПИНЧ: Ријад ТАХИР

АДРИЈАНА: Несрин ТАИР 
ЛУЧИЈАНА: Сузан АКБЕЛГЕ
ИГУМАНИЈАТА: Фунда ИБРАХИМ
МЕТРЕСАТА: Зиба РАДОНЧИЌ
ЏАНДАР: Фунда ИБРАХИМ

Испициент : Рамадан ИБРАХИМ, Ердинч РУШИД
Организатор : Мухамед БАКИОВСКИ

Директор : Атила КЛИНЧЕ 

Шеф на сцена : Зекирја АБДИ
Декоратери: Мемет ИСМАИЛ, Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Џелал ЉУЖА, Африм РУСТЕМИ, Сулејман БРАХИМИ, Џанер МУСИЌ, Алмир ЛИМА, Ремзи АЛИЛИ, Изудин БЕГОВИЌ, Булент ХАСАН
Тон: Фахредин БУШИ, Левент ИБРАХИМ
Cветло: Орхан МЕХМЕД, Бекир КУБУР
Реквизита: Танкут ИБРАХИМ
Гардероба: Муаља САЛИХИ, Аднан РЕЏЕП
Шминка:  Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА        
Изработка на декор:  Нури ИСМАИЛ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хулија РУСТЕМИ, 

Проектот е финансиран од Министерството за култура на
Р. Македонија
Продукција  – НУ Турски Театар, април, 2016

Од медиумите

Тони Димков за претставата:
Шекспировска комедија која го носи амбиентот на ренесансата во денешно време
Прочитајте повеќе

Слики од претставата